Zorgverzekeringen: vergelijk en vind de beste

Dat we weer richting het einde van het jaar gaan, betekent dat je weer een nieuwe zorgverzekering uit kunt kiezen. Je doet er verstandig aan om op zijn minst goed naar je huidige zorgverzekering te kijken. Kun je wellicht een aanvullend pakket schrappen? Of is het juist zaak om een aanvullend pakket extra bij je zorgverzekering te nemen?

Om de beste zorgverzekering te vinden, kun je niet over één nacht ijs gaan. Je moet je zorgbehoeften duidelijk in beeld brengen, je moet je huidige zorgverzekering goed in beeld brengen en je moet kijken naar andere zorgverzekeringen. Door voor een andere zorgverzekering te kiezen, kun je namelijk het nodige geld per maand besparen.

Basisverzekering is verplicht

Het is goed om te weten dat de basisverzekering voor iedereen verplicht is. De premie hiervoor is per verzekeringsmaatschappij verschillend, dus doe hier goed onderzoek naar. 

Denk je aanvullende zorg nodig te hebben? Dan kun je kijken naar aanvullende pakketten. Voor deze pakketten betaal je uiteraard extra, maar hiermee dek je je wel in tegen hoge medische kosten.

Een collectieve zorgverzekering is mogelijk interessant

Via je werkgever, sportclub of een ledenorganisatie kun je je mogelijk aansluiten bij een collectief zorgverzekering. Zo’n verzekering is een verzekering die speciaal voor groepen opgezet is en waarmee je als lid het nodige geld kunt besparen.

Kijk op zijn minst eens naar de mogelijkheden van een collectieve zorgverzekering. Als je de allerbeste zorgverzekering af wilt sluiten, moet je nu eenmaal een goede vergelijking maken. Daarbij kun je eigenlijk geen enkele soort zorgverzekering overslaan.

Kijk goed naar de premie per maand

Het is uiteraard van belang om naar de premie per maand te kijken. Als je naar een andere verzekeringsmaatschappij overstapt, bespaar je hier mogelijk het nodige geld mee. Maar, staar je niet blind op de premie per maand. Het is ook van belang dat de zorgverzekering op je zorgbehoeften aansluit en dat de voorwaarden van de zorgverzekering volledig naar je wens zijn.

Daarbij is het ook aan te raden om naar je eigen risico te kijken. Een eigen risico van 385 euro is voor iedereen verplicht, maar je kunt dit bedrag eventueel verhogen. Daarmee bespaar je het nodige geld op de premie per maand.

Hoe kun je overstappen?
Het overstappen van zorgverzekering is niet al te lastig. Kies de gewenste zorgverzekering uit en meld je hier online voor aan. De nieuwe verzekeraar neemt vervolgens contact met je huidige verzekeraar op. Naar deze overstap heb je verder dus geen omkijken.

Bij het overstappen kun je mogelijk voor een jaarlijkse betaling kiezen. Mocht je de financiële middelen hebben, is dat absoluut aan te raden. Hiermee profiteer je namelijk van een extra korting.